Moja ušteda   0,00 kn

Uvjeti korištenja

Uvod

NOVA TV d.d. (u daljnjem tekstu NOVA TV) izdavač je internet stranice www.lisnica.hr (u daljnjem tekstu Lisnica) i upravitelj projekta Lisnica. Skup usluga koje se pružaju na domeni www.lisnica.hr je pružanje informacijskih usluga putem interneta u svrhu prikaza sadržaja kataloške prodaje i pojedinih proizvoda koje trgovci-partneri korisnicima stranice reklamiraju i/ili nude za kupnju. Stranica www.lisnica.hr pri tom ne nudi niti omogućuje internet prodaju reklamiranih proizvoda i usluga.

Za vrijeme korištenja Lisnica stranice, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Lisnica zadržava pravo promjene ovih Pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge Lisnica portala uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke za obavještavanje posjetitelja/korisnika portala, a za normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

Uporaba i zaštita osobnih podataka

Pri registraciji i korištenju Lisnica stranice, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. Lisnica poduzima sve kako bi zaštitila privatnost osobnih podataka korisnika u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka, te će oni biti korišteni samo u svrhu identificiranja korisnika stranice, marketinga i obrade statističkih anonimiziranih podataka o korištenju stranice. Korištenjem Lisnice potvrđujete svoju suglasnost sa Pravilima o zaštiti osobnih podataka korisnika stranice www.lisnica.hr dostupnim na www.dnevnik.hr. Molimo vas da se upoznate s navedenim pravilima prilikom registracije i s vremena na vrijeme tijekom korištenja stranice www.lisnica.hr.

Zaštita autorskih prava

Podaci na Lisnici su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Autorska prava koja se odnose na Lisnicu uključuju tekstove, njihovo oblikovanje, slikovne sadržaje i druge grafičke prikaze koji pripadaju Lisnici odnosno pružatelja usluge i/ili oglašivaču partneru. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilima i uvjetima korištenja partnera. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka, bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu te podliježete sankcijama. Lisnica se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na Lisnici.

Isključenje iz uporabe, naknada štete

Lisnica zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava korisnika i oglašivača. Lisnica zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi Lisnicu, a osobito u smislu:

 • kopiranja sadržaja objavljenog na Lisnici i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja

 • lobiranja oglašivača Lisnice na oglašavanje na sličnim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira na bilo koji način i nudi im svoje usluge

Lisnica, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu štete.

Jamstvo

Lisnica ne jamči:

 1. točnost, potpunost, kvalitetu, dostupnost i istinitost proizvoda u akciji i u katalogu ili teksta koji ih opisuju

 2. ispravnost, potpunost i točnost podataka oglašivača,

 3. da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku

 4. da će treća strana legalno koristiti stranice Lisnica cijelo vrijeme.

Odgovornost Lisnice

Lisnica se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, isključuje svoju odgovornost od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog:

 1. korištenja stranice Lisnica

 2. korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice Lisnica

 3. informacija na stranici Lisnica

 4. postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici Lisnica

 5. uporabe, nemogućnosti uporabe ili zlouporabe bilo koje od gore navedenih stranica.

Lisnica ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Lisnicom, niti podupiranja takvih stranica od strane Lisnice. Lisnica može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću Lisnice na taj način. Lisnica povremeno može biti nedostupna radi različitih tehničkih poteškoća. Lisnica nije odgovorna za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv oglašivača baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva, odnosno na oglasima i drugim informacijama koje je navedeni oglašivač oglasio na stranici.

Kao pružatelj usluge informacijskog društva, Lisnica odnosno njezin izdavač nije odgovoran niti dužan pregledavati podatke koje je pohranio, prenio ili učinio dostupnima, odnosno ispitivati okolnosti koje bi upućivale na nedopušteno djelovanje korisnika.

Obaveze korisnika Lisnica

Slijedeći postupci su strogo zabranjeni i neprihvatljivi svim korisnicima Lisnice:

 1. Lažno predstavljanje ili predstavljanje u ime druge fizički ili pravne osobe

 2. Objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

 3. Objavljivanje sadržaja koji je diskriminirajući, vulgaran, uvredljiv, prijeteći, rasistički, šovinistički i/ili pornografski te štetan na bilo koji drugi način i sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone

 4. Objavljivanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

 5. Manipuliranje informacijama kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koje se objavljuje ili šalje putem usluga Lisnica stranice

 6. Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke i/ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

 7. Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja

 8. Korištenje Lisnica stranice za slanje odnosno poticanje širenja ne traženih komercijalnih priopćenja (tzv. SPAM)

 9. Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Korisnik Lisnice je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, pod kojom se podrazumijeva sav softver i hardver koji se koristi, te za drugu opremu nužnu za pristup i korištenje stranice www.lisnica.hr te za sve troškove povezane s tim. Bilo kakva oštećenja opreme korisnika nastala kao posljedica korištenja predmetnih internetskih stranica nisu odgovornost izdavača.

Registracija korisnika i posjetitelja Lisnica stranice

Registracijom za usluge Lisnice korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane zlouporabom Lisnice.

Sudska nadležnost

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja predmetnih materijala, stvarno je nadležan sud u Zagrebu.

Lisnica zadržava pravo izmjene sadržaja na web stranici www.lisnica.hr bez prethodne najave u bilo kojem trenutku, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga i nije odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Korištenjem Lisnice korisnik potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uvjetima korištenja Lisnice i da ih u cijelosti prihvaća.